tel: +48 817565520
pl en ru

Kosmetyka

kategorie
Osoba kontaktowa

Beata Piszel
tel. 81 756 55 07
fax: 81 756 55 08
kom. 603 038 099
beata.piszel@centro-chem.pl

Alicja Zawadowicz
tel. 81 751 09 78
fax: 81 756 55 10
kom. 607 050 642
alicja.zawadowicz@centro-chem.pl

Bożena Bartoszek
tel. 81 756 55 26
fax: 81 756 55 08
bozena.bartoszek@centro-chem.pl

Anna Pawliczuk
tel. 81 756 55 13
fax: 81 756 55 08
kom. 603 556 030
anna.pawliczuk@centro-chem.pl

 

Produkty

Aceton

Inne nazwy: Dwumetyloketon, dimetyloketon, propanon, propan-2-on, keton dimetylowy

Alantoina

Inne nazwy: 5-ureidohydantoina

Alkohol cetylowy

Inne nazwy: 1-heksadekanol

Alkohol cetylctearylowy 30/70

Inne nazwy: Alkohol cetylowo stearylowy

Alkohol cetylstearylowy 50/50

Inne nazwy: Alkohol cetylowo stearylowy

Alkohol izopropylowy

Inne nazwy: IPA, propan-2-ol, izopropanol, 2-hydroksypropan

Alkohol metylowy

Inne nazwy: Metanol, karbinol

Azotan cynku sześciowodny

Inne nazwy: Sól cynkowa kwasu azotowego

Azotan srebra

Inne nazwy: brak

Benzoesan sodu

Inne nazwy: E211, sól sodowa kwasu benzoesowego

Benzokaina

Inne nazwy: Anestezyna, ester kwasu p-aminobenzoesowego i etanolu

Beta alanina

Inne nazwy: Kwas 3-aminopropionowy

Beta karoten

Inne nazwy: Prowitamina witaminy A, E160a(II), b-karoten

Betaina kokosowa

Inne nazwy: brak

Biel tytanowa

Inne nazwy: Dwutlenek tytanu, ditlenek tytanu

Caprylic capric triglyceride

Inne nazwy: Trójglicerydy kwasu kaprylowego i kaprynowego

Ceteareth

Inne nazwy: Etoksylowane alkohole c16-18, alkohol cetearylowy, eter cetostearylowy glikolu polietylenowego

Cocoamide dea

Inne nazwy: N,n-dietanoloamid kwasów oleju kokosowego, dietanoloamid kwasów oleju kokosowego

Cynian sodu

Inne nazwy: Sześciohydroksycynian sodu

D-pantenol 75%

Inne nazwy: Pantotenol roztwór, prowitamina B5 roztwór, alkohol d-pantotenowy roztwór

D-pantenol 100%

Inne nazwy: Pantotenol, prowitamina B5, alkohol d-pantotenowy

Dietanoloamina

Inne nazwy: DEA, dwuetonoloamina, 2,2-iminodietanol

Dietonolomina 80%

Inne nazwy: DEA roztwór 80%, dwuetonoloamina roztwór 80%, 2,2-iminodietanol roztwór 80%

Dietanoloamina 85%

Inne nazwy: DEA roztwór 85%, dwuetonoloamina roztwór 85%, 2,2-iminodietanol roztwór 85%

Dietanoloamina 90%

Inne nazwy: DEA roztwór 90%, dwuetonoloamina roztwór 90%, 2,2-iminodietanol roztwór 90%

Dietanoloamina 100%

Inne nazwy: DEA, dwuetonoloamina roztwór 100%, 2,2-iminodietanol roztwór 100%

Dihydroksyaceton

Inne nazwy: N,n-dimetyloformamid, dmf, dwumetyloamid kwasu mrówkowego

Etanoloamina

Inne nazwy: 2-aminoetanol, MEA, monoetanoloamina

Etanoloamina 80%

Inne nazwy: 2-aminoetanol roztwór 80%, MEA roztwór 80%

Etanoloamina 85%

Inne nazwy: 2-aminoetanol roztwór 85%, MEA roztwór 85%

Etanoloamina 90%

Inne nazwy: 2-aminoetanol roztwór 90%, MEA roztwór 90%

Etanoloamina 100%

Inne nazwy: 2-aminoetanol, MEA

Gliceryna

Inne nazwy: Glicerol, propanotriol

Gliceryna 80%

Inne nazwy: Glicerol, propanotriol

Gliceryna 96%

Inne nazwy: Glicerol, propanotriol

Gliceryna 99,5%

Inne nazwy: Glicerol, propanotriol

Glikol monoetylenowy

Inne nazwy: Glikol monoetylenowy, MEG

Glikol trietylenowy

Inne nazwy: Glikol trójetylenowy, TEG

Glikol polietylenowy 200

Inne nazwy: PEG 200

Glikol polietylenowy 400

Inne nazwy: PEG 400

Glikol polietylenowy 600

Inne nazwy: PEG 600

Glikol monopropylenowy

Inne nazwy: 1,2-propandiol, glikol propylenowy, 1,2-dihydroksypropan

Glikol dipropylenowy

Inne nazwy: Glikol dwupropylenowy, 1,1-oksydi-2-propanol

Guma guar

Inne nazwy: Mączka guarowa

Guma ksantanowa

Inne nazwy: brak

Kamfora

Inne nazwy: brak

Kofeina

Inne nazwy: 1,3,7-trimetyxantyna

Koncentrat perłowy

Inne nazwy: brak

Kwas cytrynowy bezwodny

Inne nazwy: Kwas 2-hydroksy-1,2,3-propanotrikarboksylowy

Kwas cytrynowy jednowodny

Inne nazwy: Kwas 2-hydroksy-1,2,3-propanotrikarboksylowy

Kwas glikolowy roztwór

Inne nazwy: Kwas hydroksyoctowy, kwas hydroksyetanowy

Kwas l-askorbinowy

Inne nazwy: Witamina C, kwas askorbinowy

Kwas laktobionowy

Inne nazwy: brak

Kwas laurynowy

Inne nazwy: brak

Kwas migdałowy

Inne nazwy: Kwas dl-migdałowy

Kwas mlekowy 50%, 80%

Inne nazwy: Kwas 2-hydroksypropanowy

Kwas salicylowy

Inne nazwy: Kwas 2-hydroksy benzoesowy

Kwas stearynowy

Inne nazwy: Kwas oktadekainowy

Lanolina

Inne nazwy: brak

Masło kakaowe

Inne nazwy: Tłuszcz kakaowy, olej kakaowy

Masło shea

Inne nazwy: brak

Mączka ryżowa

Inne nazwy: brak

Mentol

Inne nazwy: L-mentol

Metyloetyloketon

Inne nazwy: MEK, keton metylowo-etylowy, keton etylowometylowy, 2-butanon

Mirystynian izopropylu

Inne nazwy: IPM

Mocznik

Inne nazwy: brak

Monostearynian glicerolu

Inne nazwy: Stearynian gliceryny, oktadekanian 2,3-dihydroksypropylu

Mrówczan sodu

Inne nazwy: Sól sodowa kwasu mrówkowego

Mydło

Inne nazwy: Mydło toaletowe

Nadsiarczan amonu

Inne nazwy: Sól amonowa kwasu nadsiarkowego, APS

Nadtlenek wodoru 35%, 50%, 60%

Inne nazwy: Woda utleniona

Octan n-butylu

Inne nazwy: Octan butylu

Octan etylu

Inne nazwy: Ester etylowy kwasu octowego, etser octowy

Octan izobutylu

Inne nazwy: brak

Octan witaminy E

Inne nazwy: Octan tokoferylu

Oleina

Inne nazwy: Kwas oleinowy

Olej rycynowy

Inne nazwy: brak

Olejek arganowy

Inne nazwy: brak

Olejek migdałowy

Inne nazwy: brak

Olejek z pestek ogórecznika

Inne nazwy: brak

Olejek z wiesiołka

Inne nazwy: brak

Olejek cytrynowy

Inne nazwy: brak

Olejek lawendowy

Inne nazwy: brak

Olejek rozmarynowy

Inne nazwy: brak

Olejek z mięty pieprzowej

Inne nazwy: brak

Olejek z miodli indyjskiej

Inne nazwy: brak

Olejek eukaliptusowy

Inne nazwy: brak

Olejek drzewa herbacianego

Inne nazwy: brak

Palmitynian askorbylu

Inne nazwy: brak

Palmitynian izopropylu

Inne nazwy: brak

Parafina stała (granulowana, tafle)

Inne nazwy: brak

Parafina ciekła lekka

Inne nazwy: Olej wazelinowy

Parafina ciekła ciężka

Inne nazwy: Olej parafinowy

Rezorcyna

Inne nazwy: brak

Salicylan sodu

Inne nazwy: brak

Siarczan magnezu jednowodny

Inne nazwy: brak

Siarczan magnezu siedmiowodny

Inne nazwy: brak

Sles 27

Inne nazwy: brak

Sles 70

Inne nazwy: brak

Sorbinian potasu

Inne nazwy: Sól potasowa kwasu 2,4 heksadienowego

Sorbitol 70%

Inne nazwy: Sorbit

Stearynian oktylu

Inne nazwy: brak

Talk 325 mesh, 700 mesh

Inne nazwy: brak

Trietanoloamina 80%, 85%, 90%, 100%

Inne nazwy: trójetanoloamina, 2,2',2''-nitrilotrietanol

Triklosan

Inne nazwy: brak

Wersenian czterosodowy roztwór ok. 39%

Inne nazwy: Sól czterosodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego roztwór

Wersenian czterosodowy stały

Inne nazwy: Sól czterosodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego – edta

Wersenian disodowy

Inne nazwy: Sól dwusodowa kwasu etylenodiaminotetraoctoweg

Wodorotlenek glinu

Inne nazwy: brak

Wodorotlenek litu jednowodny

Inne nazwy: brak

Wodorotlenek potasu stały

Inne nazwy: Ług potasowy

Wodorotlenek sodu stały (płatki, granulki)

Inne nazwy: Ług sodowy, soda kaustyczna

Wosk candelilla

Inne nazwy: brak

Wosk carnauba

Inne nazwy: brak

Wosk pszczeli

Inne nazwy: brak

Opis kategorii

PRZEMYSŁ KOSMETYCZNY

Przemysł kosmetyczny to szybko i dynamicznie rozwijająca się branża. W naszej ofercie znajduje się bardzo szeroki asortyment surowców chemicznych, wykorzystywanych w kosmetyce. Importujemy surowce chemicznie wyłącznie od sprawdzonych i rzetelnych dostawców, by mieć pewność, że dostarczane naszym Klientom, substancje chemiczne mają nieustannie wysoką jakość i spełniają wszelkie wymogi specyfikacyjne dla branży przemysłu kosmetycznego. Nasze surowce chemiczne posiadają niezbędną dokumentację (rozporządzenie REACH, deklaracje pochodzenia, oświadczenia TSE/BSE, GMO, CMR, testy na zwierzętach). W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment substancji chemicznych wykorzystywanych w branży kosmetycznej, między innymi : emulgatory i emolienty, rozpuszczalniki, oleje roślinne, woski, substancje czynne i filtry UV, kwasy hydroksylowe, masła roślinne, substancje zagęszczające, regulatory pH, algi morskie, ekstrakty roślinne, kompozycje zapachowe, olejki eteryczne.